“Grootste boom ooit in Haarlem gepland”

Grootste boom ooit in Haarlem gepland in binnentuin Frans Hals Museum

De binnentuin van Het Frans Hals Museum is bijna klaar nu de 10 meter hoge iep over het museum is getakeld en in de tuin gepland. Volgens het museum is het de grootste boom ooit in Haarlem gepland. De 15 jaar oude iep is gekocht bij een speciale kweker die bomen kweekt die verplaatst kunnen worden, want zoiets kan niet met een ‘gewone’ boom, legt Paul Stork uit, zakelijk directeur van het museum.

Stork: “Het was voorheen een troosteloze binnenplaats toen de buxus hagen door de buxusmot waren aangevreten. Toen hebben we met stichting Doetuinen het proberen nog een beetje aantrekkelijker te maken met wat bloeiende planten en wat andere zitjes. Nu hebben we gras aangelegd en nieuwe tuinmeubels, bankjes en stoelen en we hebben rondom een bestrating gemaakt voor mensen die moeilijker ter been zijn. In het seizoen volgend jaar gaan we ook weer kleur in de tuin brengen met bloemen en planten die in de omgeving passen of bij de historie van het museum.

“We willen het museum nog mooier maken. We hebben natuurlijk een fantastisch gebouw en we zijn al een tijd bezig om het entreegebied en de winkel aantrekkelijker te maken”, zegt Stork. “De tuin is ook onderdeel van dat project.”

Luister hier naar het hele interview met Paul Stork van radio Haarlem105.

Vrijwilligers voor tuin Frans Hals gezocht!

Vanaf eind april 2024 zoekt het Frans Halsmuseum vrijwilligers die af en toe kunnen helpen om de bloemen en planten in de nieuwe binnentuin te verzorgen. Dit kan elke week of één keer in de twee weken; wanneer het je uitkomt. Geïnteresseerd? Meld je dan aan door een mail te sturen naar de coördinator PaulineChavannes@gmail.com. Meer weten? Klik hier.

Dit vind je misschien ook leuk...