Haarlem Food Book gepresenteerd

Haarlem Food Book gepresenteerd

Het Haarlem Food Book is vrijdag 17 november tijdens het Haarlem Voedsel Evenement gepresenteerd in het Kweekcafé in Haarlem. Ook Doetuinen staat in het foodbook samen met nog zo een 40 andere initiatieven die op hun manier bezig zijn met (gezonde) voeding.

Het Food Book is een idee van Haarlem Food Future (HFF). Deze organisatie werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. HFF richt zich bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling. Lees hier meer over hun Voedselvisie voor Haarlem.

Tijdens de presentatie is er ook hard gewerkt door de ongeveer 40 aanwezigen, die allemaal een plek in het Food Book hebben of er bij betrokken zijn. De deelnemers brainstormden over ideëen voor de toekomst van Haarlem wat eten en groen betreft en moesten kiezen tussen tegenstellingen als: “Nooit meer vers eten of geen elektriciteit tussen 8 en 22 uur”. Dat leverde interessante discussies op.

Van het foodbook zijn een paar (inkijk)exemplaren geprint. Mocht je zelf zo’n exemplaar willen bestellen, laat het HFF dan weten. De pdf van het boek kan je ook downloaden van de site. Dat scheelt weer papier.

Zijn er initiatieven die volgens jou zeker in de 2e editie van dit boek thuishoren (of nu al mee willen doen), dan hoort HFF dat ook graag.

De onderstaande lijst aan bedrijven en initiatieven staan in het Haarlem Food Book.

Prakkie eten 023
Tommy Tomato
HFF – Voedsel Redden
Oogst
Spruit & Thuis
De Dakkas
School of Food
Stichting Turqoise
Ecoring
Veggiebox
Kriskracht
De Zandhaas
Oodles and Pinches
Landje van de Boer
Buurtboerderij Nieuweweg
Groen Vitaal
Food Union
Biomarkt Haarlemmer Kweektuin
Wij Telen Groente
De Wicke voorter Stadsboeren
Appel van Opa
Het Kruiden veld in Bentveld
De Wereld van Jansje
Groen Links Haarlem
Artesano
Café Lief
Maxime’s Deli
Buurderij Haarlem
De Oesterzwammerij
Partij van de Dieren
Feed the Nomads
Simon Lévelt
D66 Haarlem
Stichting Doe-Tuinen Haarlem
Natuur en Milieu Educatie Haarlem
Fungidelic
Oogstgoed / WWF Regioteam Kennemerland
Kweekcafé
Haarlem Food Future

Dit vind je misschien ook leuk...