Vrijwilligers voor tuin Frans Hals gezocht!

Ben jij dol op tuinieren, maar wacht jij nog op een moestuin bij een van de Doetuinen bijvoorbeeld? Dan is dit wellicht iets voor jou. Vanaf eind april 2024 zoekt het Frans Halsmuseum vrijwilligers die af en toe kunnen helpen om de bloemen en planten in de nieuwe binnentuin te verzorgen. Dit kan elke week of één keer in de twee weken; wanneer het je uitkomt.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan door een mail te sturen naar de coördinator PaulineChavannes@gmail.com.

Frans Hals museum binnentuin
Binnentuin Frans Hals oktober 2023

Nieuwe binnentuin

Het museum heeft de laatste tijd verbouwd en verfrist. Niet alleen binnen maar ook buiten. Bekijk hier het plan voor de binnentuin van het Frans Hals museum.

De bloemencirkels, die de afgelopen drie jaar in de binnentuin als tijdelijke oplossing waren aangelegd, bleken een succes te zijn. De planten zorgden voor de nodige verkoeling, werden druk bezocht door insecten en roken heerlijk in de zomer. Ook kreeg de receptie van het museum regelmatig vragen over de verschillende soorten die in de cirkels groeiden. Ook in de nieuwe tuin zullen daarom weer bloemenperken komen. De planten zullen zoveel mogelijk oorspronkelijk planten zijn uit Haarlem en omgeving.

Het museum zoekt vrijwilligers om de plantenbakken, samen met de hovenier, eind april aan te leggen en om daarna regelmatig onkruid te wieden en dode blaadjes te verwijderen. De afgelopen jaren deden we dat in groepjes van 2 tot 3 mensen die elke week een uurtje kwamen werken in de tuin.

Frans Hals museum binnentuin bloemcirkels
De tijdelijke bloemencirkel. De planten kregen een herbestemming.

Grote boom

De nieuwe binnentuin is nu toegankelijk gemaakt voor iedereen. Door aan pad rondom en door het midden kan iedereen genieten van rust en groen, in de binnenstad, ook al breng je geen bezoekje aan het museum!

De tuin heeft vier nieuwe grasmatten gekregen zodat je kan picknicken in de zomer, maar er komen ook nog verschillende tafels bij. Een enorme Iep wordt eind oktober geplaatst. Deze boom zal dan de binnentuin in worden getakeld.

Frans Halsmuseum binnentuin
Binnentuin Frans Hals, oktober 2023

Dit vind je misschien ook leuk...