Herbestemming inheemse planten binnentuin Frans Halsmuseum

De tijdelijke invulling van de binnentuin van het Frans Halsmuseum is na twee seizoenen op 8 oktober 2022 afgesloten met een gezellige tuindag.

Een ploeg van 11 enthousiastelingen, geronseld door het Frans Halsmuseum en de Doe-tuinen, heeft de drie plantencirkels ontdaan van de inheemse planten. Dit ging met liefde en voorzichtigheid, want het doel was zoveel mogelijk planten een herbestemming te geven. Ook zijn er bollen opgegraven en zaden gewonnen. Deze planten, zaden en bollen zullen door heel Haarlem en zelfs daarbuiten opduiken in buurttuinen, geveltuinen en boomspiegels om er zoveel mogelijk mensen en dieren van te laten genieten.

Het weer werkte ook fantastisch mee en de sfeer was zo goed, dat al diverse vrijwilligers zich hebben gemeld om ook in de nieuwe tuin aan te sluiten bij de tuinploeg. Het nieuwe tuinontwerp is te bewonderen in de presentatiezaal van het Frans Halsmuseum.

Dit vind je misschien ook leuk...