Welkom in april


Met de komst van april begint de natuur langzaam te ontwaken uit haar winterse sluimer. We kunnen weer volop de tuin in, tenminste als het ophoudt met regenen. Het is een prachtige tijd van het jaar waarin de tuin volop tot leven komt. Bij Doe-tuinen kijken we uit naar deze tijd van het jaar om samen metde handen uit de mouwen te steken en de moestuin klaar te maken voor het groeiseizoen.

Wat te doen in april:

  1. Voorbereiden van de grond: April is de perfecte tijd om de grond in de moestuin klaar te maken voor het planten. Verwijder eventuele onkruiden en maak de grond los met een hark of een frees. Voeg als nodig compost of organische meststoffen toe om de bodem te verrijken.
  2. Zaaien van zaden: April is ideaal voor het zaaien van verschillende groenten en kruiden. Denk aan wortels, radijsjes, spinazie, sla, erwten, en verschillende kruiden zoals basilicum en peterselie. Zorg ervoor dat u de zaden zaait volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd rekening met de afstand tussen de planten.
  3. Bescherming tegen vorst: Hoewel de temperaturen stijgen, kunnen nachtvorst en koude wind nog steeds een bedreiging vormen voor jonge planten. Houd daarom altijd beschermende materialen bij de hand, zoals tuinvlies of koud frame, om uw gewassen te beschermen tijdens koude nachten.
  4. Onderhoud van de tuin: April is een drukke maand voor tuiniers, maar het is ook belangrijk om tijd te besteden aan het algemene onderhoud van de tuin. Controleer regelmatig op onkruid en verwijder het zodra het opkomt om te voorkomen dat het zich verspreidt. Daarnaast is het ook een goed moment om de tuinpaden te herstellen en om te beginnen met het voorbereiden van ondersteunende structuren voor klimplanten.

Heeft u vragen over het tuinieren in april of wilt u meer informatie over onze activiteiten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk...