Crowdfunding boerderij Noord-Akendam

Wijkplatform Leefbaar Vondelkwartier en Erfgoedvereniging Bond Heemschut zijn een crowdfundingactie gestart voor boerderij Noord-Akendam. Je steunt de herbestemming van de boerderij tot Huis van de Wijk; een plek waar de buurt samen kan komen. Het wijkplatform en de erfgoedvereniging willen daarmee laten zien dat wijkbewoners en Haarlemmers het plan voor herstel en herbestemming van de boerderij graag ondersteunen.

“De boerderij Noord Akendam ligt aan de rand van de Hekslootpolder in Haarlem en heeft een vermoedelijk 17de-eeuwse kern, legt Gerrit Korenberg, bouwhistoricus en erfgoedadviseur”, uit op zijn site. “Helaas verkeert het complex al jaren in een zeer slechte conditie en is het bedrijfsgedeelte inmiddels grotendeels ingestort. Ook aan het woongedeelte is al veel schade ontstaan. Het is dan ook van groot belang dat op korte termijn met een restauratie van dit bijzondere complex kan worden begonnen”.

Hoe steun je?

Met de aankoop van één of twee tekeningen van de boerderij gemaakt door Eric Coolen steun je de herbestemming van de boerderij tot Huis van de Wijk. Een tekening kost 25 euro, twee 40 euro. Het streven is om voor 1 januari 2025 een bedrag van 50.000 euro op te halen. Je kan uiteraard ook een bedrag doneren zonder de tekeningen te kopen.

Scan de QR code, maak het juiste bedrag over (meer mag ook) en geef aan welke editie. Stuur een mail met je naam, adres en contactgegevens naar voorzitter@wijkraadvondelkwartier.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...