Stichting Doe-tuinen in Platform Groen

Sinds februari 2023 is de Stichting Doe-tuinen vertegenwoordigd in het Platform Groen. Het Platform Groen is samengesteld uit vertegenwoordigers van diverse groene belangenorganisaties in de gemeente Haarlem. Het platform bestaat nu 3 jaar en heeft als doel via beginspraak gevraagd en ongevraagd advies te geven over alle plannen en keuzes die de gemeente maakt en uitvoert in de gemeente in de openbare ruimte om daarin meer en beter groen te ontwikkelen en/of in stand te houden.
Onze vertegenwoordiger in het Platform is Jan Willem Wijnstroom, Doe-tuinier op de Cornelia Westendorptuin in Haarlem-Noord. Hij heeft een ruime groene belangstelling en kennis en heeft gewerkt als jurist en belangenbehartiger bij Sportvisserij Nederland, waarbij de laatste jaren vooral op internationaal gebied.
De Stichting Doe-tuinen vindt het belangrijk om met zoveel tuinen en Doe-tuiniers ook een stem te kunnen laten horen bij de gemeente via het Platform. Niet zozeer om meer tuinen te krijgen, maar om ook naast andere groene belangenorganisaties in Haarlem een bijdrage te kunnen leveren aan een groener en dus beter leefbaar Haarlem.

We wensen Jan Willem veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk...